Jaarthema Innovatie

Living Lab: Circulair Wonen & Leven

Circulair wonen en leven in Regio Zwolle, hoe gaan we dat bereiken?

Living Lab zoekt naar antwoorden op deze belangrijke vraag. Living Lab: "In real-life omgevingen werken wij aan innovatieve, circulaire oplossingen. We ontwikkelen, leren en versnellen in de praktijk in onze werkplaatsen. Dat doen we graag samen met partijen die circulaire dromen en ideeën hebben. En die circulair wonen en leven willen versnellen."
In de eerste Google Design Sprint ligt de nadruk van Living Lab op Houtbouw. Houtbouw brengt veel uitdagingen met zich mee: Hoe zit het met brandveiligheid? Waarom willen mensen in een houten huis wonen? Is houtbouw wel betaalbaar? Hoe kan ook het MKB in de regio mee profiteren?
Ja! Ik wil helpen
Met welke input komen jullie verder?

We hopen te ontdekken:

Wij hopen op nieuwe inzichten die wij zelf nooit hadden kunnen bedenken. Wij hopen te vinden hoe wij obstakels kunnen overwinnen en zo snel mogelijk houtbouw in onze regio kunnen realiseren.

LivingLab & Expeditie Regio Zwolle

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om dit in samenwerking met Expeditie Regio Zwolle op te pakken?

Deze methode past uitstekend bij ons vraagstuk. In slechts 6 dagdelen werken we naar een prototype oplossing voor één van de uitdagingen die wij hebben op het onderwerp houtbouw. Hierdoor vragen wij commitment (maar niet teveel) van partijen die op vrijwillige basis met ons meedenken en meewerken. En versnellen wij het proces dat al loopt.

Meer weten over deze expeditie?

Onze innovatiecoach Milou van Elburg begeleidt deze Expeditie. Heb je ook een vraagstuk met betrekking tot innovatiekracht binnen Regio Zwolle? Neem via onderstaande gegevens contact op!

Milou van Elburg
Innovatiecoach
No items found.

Kom met ons in contact

Neem contact op

Check de gestarte expedities

Deze Expedities dragen bij aan een Toekomstbestendige Regio

Bekijk meer